Boerderij automaten zie je steeds meer omdat het product rechtstreeks van de producent naar de consument gaat. Die verkoop aan particulieren doen we al geruime tijd. In 2012 al investeerden we in de eerste automaat.

De eierautomaat  staat in de garage naast het huis. Hier kunnen klanten verse eieren kopen door geld in de automaat te werpen, een keuze in te toetsen waarna het loketje/vakje wordt geopend. ‘Beetje hetzelfde idee zoals je bij snackbars nog wel eens ziet, maar dan met eieren. Makkelijk en hygiënisch’.

Dat laatste is zeker belangrijk. ‘We doen er zelf alles aan om het zo hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Om eieren te mogen verkopen moet je aan allerlei regels voldoen. Vijf verschillende instanties komen hier jaarlijks alles controleren en keuren’.

Maar éénmaal een eitje uit onze automaat geproefd….

 

 

 

 

 

Wij verkopen kakelverse eieren in doosjes van 10 stuks, en op trays van 30 stuks.

U heeft de keuze uit:

  • Witte eieren.
  • Bruine eieren.
  • XXL eieren / Dubbeldooier. 

Wat zijn dubbeldooiers?

Dubbeldooiers zijn eieren waar twee dooiers in één ei zitten.

Naar verhouding heeft een dubbeldooier minder eiwit, hierdoor is deze uitermate lekker in eiersalade of als omelet.

Dubbeldooiers worden meestal gelegd door jonge hennen, naarmate de hennen ouder worden neemt het aantal dubbeldooiers af. Bij jonge hennen is de hormoonspiegel hoog waardoor het aantal dooiers dat aan de eierstok afrijpt hoger is. Hierdoor bestaat de kans dat de hen op één dag twee dooiers produceert die dan tegelijkertijd in één ei-schaal terechtkomen: De Dubbeldooier. Het is dus eigenlijk een tweeling.