Photographer Greg Dupree, Food Styling Margaret Dickey, Prop Styling Claire Spollen

Spinazie, Bacon en gebakken Ei Salade

Zie deze salade als een uit elkaar gehaald spek en ei ontbijt.

Het is hartig, lekker en het is bedekt met een romige zure dressing. Zowel de zelfgemaakte croutons en de gebakken eieren zijn gebakken in de gerenderde spekvet, waardoor elke hap van het gerecht extra spek-y smaak. En laat je niet afschrikken door zelfgemaakte croutons: scheur gewoon uw brood in stukken, meng met olie (of in dit geval, spekvet), breng op smaak met zout en peper en leg de stukken op een omrande bakplaat. Tegen de tijd dat je klaar bent met de salade, zullen de croutons perfect goudkleurig zijn.

Wat heb je nodig:

6 plakjes  bacon, dwars gesneden in 1,5 cm brede  stukken

1 klein stuk stokbrood, gescheurd in hapklare stukjes

2 eetlepels olijfolie

4 eieren L

3 eetlepels karnemeld

2 eetlepels zure room

2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

½ theelepel  zwarte peper

½ theelepel zeezout

5 ons babyspinazie

 

Bereiding:

Bak de bacon in een grote koekenpan op matig vuur, af en toe roeren, tot knapperig in  5-7 minuten. Haal de bacon met een schuimspaan uit de koekepan en leg deze op een met keukenpapier bedekte plaat.

Dep de stukken brood en leg ze op een bakplaat in de oven tot ze goudbruin zijn.

De eieren bak je in een pan met één eetlepel olie. Bak ze ongeveer 2 minuten zodat de dooier nog vloeibaar is. Leg ze op een bord.

Combineer karnemelk, zure room, bieslook, resterende 1 el olie, peper en zout in een kommetje. Verdeel deze dressing en leg  spinazie, spek, croutons, en eieren er bij.

Geef een reactie