De realiteit is dat er geen verschil zit tussen bruine en witte eieren.
Ze smaken exact het zelfde en hebben tevens de zelfde voedingswaarden.
Een gemiddeld ei bestaat voor 60% uit eiwit, 30% uit dooier en voor 10% uit eischaal.
De voedingswaarde van een gemiddeld ei (55 gram) zijn als volgt:
Energie | 80 kcal | Vitamine A | 0,11 mg | Natrium | 75 mg |
Water | 38,6 g | Vitamine B1 | 0,05 mg | Kalium | 76 mg |
Eiwit | 6,7 g | Vitamine B2 | 0,16 mg | Calcium | 31,2 mg |
Koolydraten | 0,4 g | Vitamine B6 | 0,06 mg | Fosfor | 114,4 mg |
Suikers | 0,0 g | Vitamine B11 | 21 µg | Ijzer | 1,0 mg |
Vet | 5,8 g | Vitamine B12 | 0,57 µg | Magnesium | 5,2 mg |
– Verz. Vet | 1,8 g | Vitamine C | 0,0 mg | Koper | 0,0 mg |
– E.o.v. | 2,6 g | Vitamine D | 1,0 µg | Zink | 0,68 mg |
– M.o.v. | 0,8 g | ||||
Cholestrol | 116,4 g | ||||
Vezels | 0,0 g |
Een ei bevat de volgende mineralen: fosfor, kalium, natrium, calcium, magnesium, zink en ijzer.
Een ei bevat ook vitamines: A, B1, B2, B6, , B11, B12, E, D en Biotine.