Een wit of bruin ei geen verschil van smaak

De realiteit is dat er geen verschil zit tussen bruine en witte eieren.
Ze smaken exact het zelfde en hebben tevens de zelfde voedingswaarden.

Een gemiddeld ei bestaat voor 60% uit eiwit, 30% uit dooier en voor 10% uit eischaal.

De voedingswaarde van een gemiddeld ei (55 gram) zijn als volgt:

Energie 80 kcal Vitamine A 0,11 mg Natrium 75 mg
Water 38,6 g Vitamine B1 0,05 mg Kalium 76 mg
Eiwit 6,7 g Vitamine B2 0,16 mg Calcium 31,2 mg
Koolydraten 0,4 g Vitamine B6 0,06 mg Fosfor 114,4 mg
Suikers 0,0 g Vitamine B11 21 µg Ijzer 1,0 mg
Vet 5,8 g Vitamine B12 0,57 µg Magnesium 5,2 mg
– Verz. Vet 1,8 g Vitamine C 0,0 mg Koper 0,0 mg
– E.o.v. 2,6 g Vitamine D 1,0 µg Zink 0,68 mg
– M.o.v. 0,8 g
Cholestrol 116,4 g
Vezels 0,0 g

Een ei bevat de volgende mineralen: fosfor, kalium, natrium, calcium, magnesium, zink en ijzer.

Een ei bevat ook vitamines: A, B1, B2, B6, , B11, B12, E, D en Biotine.

Eén reactie

  1. henny zegt:

    waarom smaakt de eiwit zo raar dacht lig aan me zelf maar gelukig niet had mijn kleindochter maar die zij het zelfde later nog een 2 gekookt maar nog het zelfde vies smaakt het de eiwit niet zo heel stevig en heb ze toch 10 minuten gekookt dat doe ik altijd maar dit keer nee niet lekker heb dan gisteren 13.08 2019 maar nee ik hoef deze doos niet meer heb de volgen de doos proberen tis echt niet lekker nee dank je dit heb ik nog nooit mee gemaakt voor een ei tis gewoon vies het eiwit
    weet niet wat er anders is maar tis uit 1 woord niet te eten m.v.g

Geef een reactie