Gezellig met zijn 4-en aan een bord spaghetti?
Wat heb je nodig?
Voor in de spaghetti:
- 500 gr spaghetti
- 3 eieren
- 100 gr mascarpone
- 1 el gedroogde basilicum
- peper en zout
Voor de pastasaus:
- 1 ui – gesnipperd
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 500 gr gehakt
- 700 ml gezeefde tomaten
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- 150 gr geraspte kaas
- verse peterselie
Bereiding:
- Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
- Voeg het gehakt toe zodra de ui glazig is en goed begint te geuren.
- Doe ook de tomatenpuree in de pan en bak het gehakt rul.
- Doe de oregano en het paprikapoeder bij het gehakt in de pan en schep dit goed om.
- Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer alles goed door.
- Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus net zolang pruttelen tot de spaghetti gaar is.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 24-26cm in met olie.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Klop ondertussen de eieren samen met de mascarpone romig en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Giet de spaghetti af en doe deze bij het ei-mascarponemengsel in de kom.
- Schep vluchtig om en roer hier de gedroogde basilicum doorheen.
- Schep de helft van de spaghetti in de springvorm en druk dit lichtjes aan.
- Schep de helft van de tomatensaus op de spaghetti.
- Top af met de rest van de spaghetti en tot slot de rest van de tomatensaus.
- Strooi de geraspte kaas over de springvorm.
- Bak de spaghetti-taart in het midden van de oven voor 20-25 minuten tot de kaas gesmolten is en een knapperig laagje heeft gevormd.
en smullen maar …..
[naar Blij met een Ei]