Spaghetti taart met ei

Gezellig met zijn 4-en aan een bord spaghetti?

Wat heb je nodig?

Voor in de spaghetti:

  • 500 gr spaghetti
  • 3 eieren
  • 100 gr mascarpone
  • 1 el gedroogde basilicum
  • peper en zout

Voor de pastasaus:

  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 gr gehakt
  • 700 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 150 gr geraspte kaas
  • verse peterselie

Bereiding:

  • Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  • Voeg het gehakt toe zodra de ui glazig is en goed begint te geuren.
  • Doe ook de tomatenpuree in de pan en bak het gehakt rul.
  • Doe de oregano en het paprikapoeder bij het gehakt in de pan en schep dit goed om.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer alles goed door.
  • Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus net zolang pruttelen tot de spaghetti gaar is.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 24-26cm in met olie.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Klop ondertussen de eieren samen met de mascarpone romig en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Giet de spaghetti af en doe deze bij het ei-mascarponemengsel in de kom.
  • Schep vluchtig om en roer hier de gedroogde basilicum doorheen.
  • Schep de helft van de spaghetti in de springvorm en druk dit lichtjes aan.
  • Schep de helft van de tomatensaus op de spaghetti.
  • Top af met de rest van de spaghetti en tot slot de rest van de tomatensaus.
  • Strooi de geraspte kaas over de springvorm.
  • Bak de spaghetti-taart in het midden van de oven voor 20-25 minuten tot de kaas gesmolten is en een knapperig laagje heeft gevormd.

en smullen maar …..

[naar Blij met een Ei]

Geef een reactie