De realiteit is dat er geen verschil zit tussen bruine en witte eieren.
Ze smaken exact het zelfde en hebben tevens de zelfde voedingswaarden.

Een gemiddeld ei bestaat voor 60% uit eiwit, 30% uit dooier en voor 10% uit eischaal.

De voedingswaarde van een gemiddeld ei (55 gram) zijn als volgt:

Energie 80 kcal Vitamine A 0,11 mg Natrium 75 mg
Water 38,6 g Vitamine B1 0,05 mg Kalium 76 mg
Eiwit 6,7 g Vitamine B2 0,16 mg Calcium 31,2 mg
Koolydraten 0,4 g Vitamine B6 0,06 mg Fosfor 114,4 mg
Suikers 0,0 g Vitamine B11 21 µg Ijzer 1,0 mg
Vet 5,8 g Vitamine B12 0,57 µg Magnesium 5,2 mg
– Verz. Vet 1,8 g Vitamine C 0,0 mg Koper 0,0 mg
– E.o.v. 2,6 g Vitamine D 1,0 µg Zink 0,68 mg
– M.o.v. 0,8 g
Cholestrol 116,4 g
Vezels 0,0 g

Een ei bevat de volgende mineralen: fosfor, kalium, natrium, calcium, magnesium, zink en ijzer.

Een ei bevat ook vitamines: A, B1, B2, B6, , B11, B12, E, D en Biotine.

Geef een reactie