Gevulde boerenomelet

1 persoon :  15 min : Lunchgerecht :  Hollands : Vlees

INGREDIËNTEN

  • 1 eetlepel boter of scheutje vloeibare margarine
  • 50 g spekreepjes of plakjes bacon
  • 1 sjalotje of kleine ui, gesnipperd
  • 1 gekookte aardappel, in blokjes
  • 30 g champignons, in plakjes (optioneel)
  • 50 g gesneden soepgroenten
  • paprikapoeder
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk

BEREIDEN

Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin spek of bacon goudbruin. Voeg ui, aardappelblokjes en champignons toe en bak ze mee. Roer niet te vaak, gun ze de tijd om aan te bakken. Schep fijngesneden groente erdoor en laat deze zacht worden. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm in een schaaltje.

Klop de eieren los met melk. Voeg peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Bak de omelet in de koekenpan op rustig vuur aan één kant. Als de bovenkant bijna droog is, bedek je de ene helft met het groentemengsel en klap je de andere helft er overheen. Laat nog even goed doorwarmen.

Eet er een dikke snee boerenbrood met boter bij.

 

Dit recept hebben we gelezen op https://www.okokorecepten.nl/recept/ei/boerenomelet/gevulde-boerenomelet

 

Geef een reactie