We dagen u uit!

Zet ons aan het werk door ons met een foto en een prachtig recept te verrassen. Wij maken er dan een mooi artikel van op deze website zodat iedereen kan smullen van uw recept. Dus zelf een idee, of in de familie al generaties lang een mooi recept met eieren? Laat het ons weten! (of in de reacties hier onder) We zetten uw naam er graag bij [maar het hoeft niet….].

 

2 gedachten over “Zet ons aan het werk: goed recept met eieren?”

  • Gevulde eieren
    Basisrecept voor gevulde eieren.

    Ingrediënten:
    6 eieren
    1/2 theelepel paprikapoeder
    2 eetlepels mayonaise
    1/2 theelepel mosterdpoeder of fijne mosterd

    Bereidingswijze:
    Leg de eieren in een pan met gezouten water. Breng water aan de kook en laat de eieren in ongeveer
    10 tot 15 minuten hard koken. Giet af, en laat de eieren afkoelen.
    Pel de eieren. Snij de eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel. Meng het eigeel in een kom
    met paprikapoeder, mayonaise en mosterdpoeder. Schep het mengsel in de eiwithelften en serveer het koel.

  • Madeleines

    Madeleines

    Ingrediënten

    180 gr Boter, 1 Vanillestokje, 4 Eieren, 150 gr Suiker, 20 gr Bruine basterd suiker, 20 gr Honing, 5 gr Bakpoeder,
    180 gr Bloem en 1 mespuntje Zout.

    Bereidingswijze

    Smelt de boter, halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat de boter afkoelen.
    Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing.
    Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en het zout en spatel door het eiermengsel.
    Roer de boter erdoor en laat het beslag circa 20 minuten rusten in de koelkast.
    verwarm de over voor op 190 graden.
    vet de Madeleine-vorm in met boter, goed alle hoekjes en kantjes.
    schep het beslag met een lepel in de vorm tot ze net onder de helft gevuld zijn.
    Bak de madeleines in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie