Dat hangt van veel factoren af. Het maakt nogal verschil of je de eieren samen met het koude water opzet of de eieren pas toevoegt als het water kookt. Ook de versheid van het ei en de grootte spelen een rol. En ook of het ei uit de koelkast komt of niet.

Dit geeft wat houvast:

Als je een ei (m) opzet met koud water (je rekent de tijd vanaf dat het water kookt):
• Zacht ei 3 minuten
•Halfzacht ei 4-5 minuten
•Hard ei 7 minuten

Als je een ei (m) in het water doet vanaf het moment dat het water kookt:
• Zacht ei 3-4 minuten
•Halfzacht ei 5-6 minuten
•Hard ei 8 minuten

Het blijft een kwestie van uitproberen, want:
• Zeer vers ei? 1 minuut extra
•Ei direct uit de koelkast? 1 minuut extra
•Groot (L) of extra groot (XL) ei ? 1-2 minuten extra
•Klein (S) ei? 1 minuut minder

Geef een reactie