Fruitjuweeltjes, smaakvolle aardbeien uit de Noordoostpolder, nu in de automaat.

Vanaf nu tot eind december zijn deze over heerlijke aardbeien in bakjes van 500 gram verkrijgbaar in onze automaat.

 

Fruitjuweeltjes is een merk wat vanaf begin 2009 geïntroduceerd is door aardbeien telers in de Noordoostpolder, Flevoland.

Wij wilden een merk voor de aardbeien zodat onze aardbeien herkenbaar worden voor de consument, zodat men weet dat wanneer je een bakje aardbeien bij ons uit de automaat koopt met het fruitjuweeltjes kaartje erin, dat dit smaakvolle frisse aardbeien uit de flevopolder zijn!

Het telen van de Aardbeien

De aardbeien worden vanaf half april tot eind december geteeld, dit gebeurd in het vroege voorjaar en najaar in kassen. In de voorzomer en het vroege najaar gebeurt dit in plastic tunnelkassen midden in de zomer komen onze aardbeien van stellingen die buiten staan. Op deze wijze is er een gespreid aanbod van smaakvolle aardbeien gedurende het hele seizoen.

In de kassen en tunnels worden de omstandigheden voor de aardbeienplant zo optimaal mogelijk gemaakt zodat deze rustig kunnen groeien. En dat vertaalt zich in lekkere sappige aardbeien.
Tevens is het voor de plukkers prima vertoeven want de aardbeien hangen op “hap” hoogte, en daardoor kan er staand geplukt worden en hoeft er niet meer op de knieën gewerkt te worden. onze kassen en tunnels worden verwarmt door een houtkachel. op deze manier gebruiken we geen fossiele brandstoffen en proberen we ons steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Aardbeien bewaren

De aardbeien kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur rond de 5 graden

Onze aardbeien hoeven niet gewassen te worden voor het consumeren, wilt u dit toch wel doen, dan kunt u dat het beste doen met het kroontje er nog op, dan blijft de smaak beter behouden.

Voor het consumeren zijn ze het lekkerst bij een temperatuur rond de 20 graden, kamertemperatuur

Fruitjuweeltjes recepten:

Aardbeien ijs-cake
(6-8 personen) 1 l vanilleijs 1 cake 200 ml amaretto 250 g amandelspijs (baukj…
Lees meer
Aardbeien ijsmilkshake
Gerecht voor 1 personen – bereiding 5 – 10 minuten   (1 glas) 5 aardbeien 1 …
Lees meer
Aardbeien-yoghurtijs
(4 p.) 500 g aardbeien sap van 1 sinaasappel 300 ml yoghurt 200 ml slagroom …
Lees meer
Kwark met aardbeien
(4-6 personen) 500 g kwark 250 ml slagroom 2 el suiker 500 g aardbeien Hou …
Lees meer

Geef een reactie